“Floritrack bespaart ons zeker wel een uur per dag.”

joost-steijn-arend-roses

Minder frustratie en meer richten op kerntaken.

Rozenkwekerij Arend Roses wil zijn klanten zoveel mogelijk ontzorgen. Helaas kwam het wel eens voor dat zendingen vertraagd waren. Enkele keren gebeurde het ook dat er een kar of een traytje met planten ontbrak. Dat kan erg frustrerend zijn voor een klant. Kopers van hun producten hebben namelijk zelf ook een vrachtwagen klaarstaan voor vertrek. Het is dus belangrijk dat de klanten van Arend Roses snel weten waar ze aan toe zijn. Zodat zij hun eigen planning hierop kunnen aanpassen. 

Zicht op de actuele status ontbrak, waardoor er met enige regelmaat een belketting ontstond, dit leidde tot irritatie en frustratie bij alle betrokken partijen. Joost Steijn, logistiek manager bij Arend Roses zegt hierover het volgende: Als we niet weten waar een partij is kun je wel drie kwartier gaan bellen. Problemen oplossen is gewoon niet het leukste dat er is. Je wilt gewoon met je werk bezig zijn.’ 

Slimme koppeling en track & trace.

Wematrans, De huistransporteur van Arend Roses, bied hier een oplossing voor. Zij hebben de zendingen traceerbaar gemaakt via Floritrack. Arend Roses voert nu (nog) handmatig de transportopdrachten in het portaal van Wematrans. Na het invoeren kunnen er begeleidingsbrieven worden uitgeprint via het Portaal. Deze zijn voorzien van een Floritrack QRcode. Door zendingen te voorzien van deze begeleidingsbrieven worden de karren traceerbaar. 

Direct inzicht resulteert in een enorme tijdswinst voor Arend Roses.

Dat Wematrans hun klant blij maakt met deze oplossing, blijkt wel uit de woorden van Joost Steijn: Als het bij iemand, net zoals bij ons, één uur per dag zou schelen, zou ik Floritrack zeker aanraden. Het scheelt ook gewoon aan irritatie bij ons. Problemen oplossen is gewoon niet het leukste dat er is. Je wilt gewoon met je werk bezig zijn. zo concludeert hij. 

Ook automatisch orders ontvangen?

Stuur een bericht en ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf!

Vergelijkbare artikelen