“Een uitermate efficiënt systeem dat simpelweg in te passen viel.”

IMG_9371

Van handmatig naar automatisch.

Wematrans, de huistransporteur van Mixt Creations, zag een kans om de vervoersstroom van Mixt Creations te optimaliseren. Er werd logischerwijs veel geschakeld tussen beide bedrijven. Om opdrachten te communiceren, maar ook om op de hoogte te blijven van de zending status. 

‘Wij vervoeren 99% van onze handel met Wematrans. Transportopdrachten en statusupdates werden veelal handmatig of mondeling doorgegeven.’ Ton Kleijberg – Directeur van Mixt Creations. 

Deze werkwijze kostte beide partijen veel tijd. Daarnaast konden (communicatie) fouten zich makkelijk introduceren. Daarom was er bij beide partijen de behoefte om de onderlinge communicatie te verhuizen van handmatig en mondeling naar automatisch en digitaal. 

Snel schakelen, snel op weg.

Om de bestellingen van Mixt Creations te vertalen naar werkbare én traceerbare transportopdrachten voor Wematrans, was er een koppeling tussen Floritrack en het ERP systeem (KBT Pro) van Mixt Creations nodig. Aan de hand van de API-documentatie van Floritrack kon Koper-IT, de ontwikkelaar van KBT Pro, snel op weg. 

‘Samen met onze softwareleverancier Koper-IT en BISIT (Floritrack) is er gekeken hoe dit te implementeren viel binnen ons pakket. Dit bleek vrij eenvoudig te zijn, zeker ook door de transparante manier van werken bij zowel BISIT als Koper-IT. Na 4 weken werd de API-koppeling opgeleverd.’ Ton Kleijberg – Directeur van Mixt Creations. 

Veel minder administratie, veel meer inzicht.

Door de koppeling worden transportopdrachten nu automatisch doorgestuurd naar Wematrans. De opdrachten worden gegenereerd op basis van bestellingen van klanten van Mixt Creations. Ook worden de begeleidingsbrieven nu automatisch voorzien van een QR-code. Deze worden gescand door Wematrans waardoor het track & trace overzicht wordt geüpdatet. 

‘We kunnen nu online de status van de leveringen in de gaten houden. Niet alleen een meerwaarde voor onze klanten, maar ook handig voor onze binnendienst. We weten waar de handel is, en hoe laat deze geleverd zal worden. Kortom een uitermate efficiënt systeem dat simpelweg in te passen viel in onze software en manier van werken.’ Ton Kleijberg – Directeur van Mixt Creations. 

Ook automatisch orders ontvangen?

Stuur een bericht en ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf!

Vergelijkbare artikelen