Efficiënt samenwerken via Floritrack

Traditionele communicatie, handmatige- controles én orderverwerking passen niet in de efficiënte bedrijfsvoering die vandaag de dag nodig is in de sierteeltlogistiek. Logistieke dienstverlener CAAC en transporteur Faber laten in de onderstaande strip zien hoe zij hun workflow van A tot Z hebben geautomatiseerd.

Van handmatig naar automatisch

Scan tools

De scan tools worden in deze case ingezet ter controle van de KOA stroom en om transportopdrachten te genereren.

KOA Controles

Dankzij de EKT weet Floritrack precies wat er geleverd zou moeten zijn. Door de distributiebonnen te scannen, wordt gecontroleerd of dit daadwerkelijk geleverd is. Hierdoor hoeft er niet meer handmatig gezocht en geturfd te worden.

Opdrachten genereren

Door het scannen van de karren en de producten die erop staan, wordt automatisch een opdracht aangemaakt. Floritrack weet hierdoor precies hoeveel karren er in transport gaan en welke producten er per kar op staan. De afleverlocatie is al bekend vanuit de EKT. Zo krijg je automatisch een transportopdracht zonder dat iemand dit handmatig hoeft in te voeren.

Automatisch orders uitwisselen

Bij elke KOA-klant (Koper) legt CAAC eenmalig vast wie het externe transport uitvoert. De gegenereerde transportopdrachten worden automatisch verstuurd naar de juiste transporteur. Hierdoor hoeven CAAC en Faber geen contact meer met elkaar op te nemen. Dit bespaart beide partijen tijd en voorkomt fouten.

Track & trace

Als CAAC de karren klaar heeft gezet voor transport, kunnen zij het locatiebordje scannen. Zo weet Faber precies wanneer en waar het klaar staat. Daarna kan ook Faber het track & trace-overzicht aanvullen door te scannen. Bijvoorbeeld bij het ophalen van de karren bij CAAC, bij de aflevering bij de koper of als er nog stappen tussendoor komen.

Bij het scannen van de karren wordt overigens niet alleen het track & trace-overzicht geüpdatet. De scans controleren namelijk ook elke keer of het aantal compleet is. Hierdoor is de kans dat een kar ergens in het proces blijft hangen zeer klein. Mocht dit toch voorkomen, dan kan er in het track & trace-overzicht zeer eenvoudig worden gezien waar de kar is blijven staan.

De koper kan gedurende het hele proces zijn handel zeer nauwkeurig volgen en zijn planning hierop afstemmen, zonder dat hij om updates hoeft te vragen.

Ontdek wat jij kunt automatiseren

Laat een bericht achter!