De interne voordelen van track & trace voor de logistieke dienstverlener

pin point track & trace

In de dynamische wereld van de sierteeltlogistiek is een vlekkeloos en betrouwbaar proces van onschatbare waarde. Transporteurs en logistieke dienstverleners doen er alles aan om hun klanten zo goed mogelijk te helpen tegen een zo voordelig mogelijk tarief. Veel bedrijven gebruiken track & trace als extra dienstverlening om hun klanten te ontzorgen. Wat echter vaak over het hoofd wordt gezien is dat het gebruik van track & trace juist intern de grootste voordelen kan bieden. In dit artikel zetten we deze voordelen op een rijtje.

Hoe helpt track & trace met een foutloze facturatie?

Met track & trace worden alle leveringen nauwkeurig vastgelegd. In één overzicht zie je precies hoeveel karren op welke locatie zijn afgeleverd. Dit voorkomt discussies met klanten over de aantallen op facturen en versterkt het vertrouwen in jouw diensten. Nog een stap verder gaan? Je zou zelfs de facturatie volledig kunnen automatiseren. Op basis van de geleverde karren op een specifiek adres wordt dan automatisch een factuur gegenereerd en (eventueel handmatig na controle) doorgezet naar de klant. 

Hoe helpt track & trace met data gedreven beslissingen maken?

Een andere troef van een track & trace systeem is de schat aan data die je ermee genereerd. Elke stap in jouw logistieke proces wordt vastgelegd. Hiermee krijg je een zeer gedetailleerd overzicht van alle doorlooptijden per vestiging, tijdstip en zelfs per werknemer. Je kunt hierdoor alles uitvoerig analyseren en optimaliseren. Bovendien krijg je real-time inzicht in de locaties en statussen van alle zendingen in jouw proces.

Het op de juiste manier vastleggen van jouw data opent zelfs de deuren naar toepassingen van kunstmatige intelligentie, waarmee je in de toekomst waardevolle voorspellingen kunt doen!

Hoe zorgt track & trace ervoor dat fouten worden voorkomen?

Een goed track & trace systeem weet precies welke karren naar welke locatie moeten. Hierdoor wordt bij elke stap in het proces automatisch gecontroleerd of de juiste (hoeveelheid) karren de juiste route volgen. Fouten kunnen leiden tot vertragingen, extra kosten, en ontevreden klanten. Door middel van automatische controles en directe meldingen minimaliseer je deze missers.

Minder onderbrekingen en meer focus.

Tot slot biedt track & trace de luxe dat jij ongestoord kan doorwerken terwijl jouw klanten en partners zelf de zendingen kunnen volgen. Hierdoor neemt de behoefte aan constante telefoontjes of e-mailupdates af en kan jij je richten op jouw kernactiviteiten.

Vergelijkbare artikelen

Wat goed dat je interesse hebt!

Laat je gegevens achter.